Gesztenyés krémes glutén-és tejmentesen

Gesztenyés krémes glutén-és tejmentesen

Hozzávalók:

6 db tojás

6 ek. cukor

4 ek. gm liszt (Nálam készült már rizsliszttel, Miklos liszttel és Schar-rel is)

2 ek. holland kakaópor

1 dl olaj

1 csomag sütőpor

A krémhez:

2 csomag gesztenyemassza

3 csomag vaníliapuding

1 liter növényi tej

250 gramm porcukor

250 gramm tejmentes margarin

A tetejére:

egy doboz (fél liter) növényi habtejszín (Nálam Meggle decor)

Elkészítés:

A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét kemény habbá verjük, a sárgáját kikeverjük a cukorral, hozzáadjuk az olajat, majd a száraz hozzávalókat, majd nagy mozdulatokkal a fehérje habot is hozzáadjuk. Tűpróbáig (30-35 perc) sütjük alsó-felső sütésen, 175 fokon.

Közben elkészítjük a krémet: A tejben megfőzzük a 3 csomag pudingot a cukor nélkül. Teljesen kihűtjük! A margarint kikeverjük a porcukorral, hozzáaadjuk a gesztenyemasszát, majd kikeverjük a pudinggal. Egy nagyon finom krémet kapunk.

A krémet a piskótára simítjuk, majd a felvert tejszínhabot is rátesszük a tetejére. Reszelt tejmentes csokival díszítettem. Annyiraaaa finoooom!!!!

Hozzászólás elküldése

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük