Hozzávalók:
6 db tojás
6 ek. cukor
4 ek. gm liszt (Nálam készült már rizsliszttel, Miklos liszttel és Schar-rel is)
2 ek. holland kakaópor
1 dl olaj
1 csomag sütőpor
A krémhez:
2 csomag gesztenyemassza
3 csomag vaníliapuding
1 liter növényi tej
250 gramm porcukor
250 gramm tejmentes margarin
A tetejére:
egy doboz (fél liter) növényi habtejszín (Nálam Meggle decor)
Elkészítés:
A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét kemény habbá verjük, a sárgáját kikeverjük a cukorral, hozzáadjuk az olajat, majd a száraz hozzávalókat, majd nagy mozdulatokkal a fehérje habot is hozzáadjuk. Tűpróbáig (30-35 perc) sütjük alsó-felső sütésen, 175 fokon.
Közben elkészítjük a krémet: A tejben megfőzzük a 3 csomag pudingot a cukor nélkül. Teljesen kihűtjük! A margarint kikeverjük a porcukorral, hozzáaadjuk a gesztenyemasszát, majd kikeverjük a pudinggal. Egy nagyon finom krémet kapunk.
A krémet a piskótára simítjuk, majd a felvert tejszínhabot is rátesszük a tetejére. Reszelt tejmentes csokival díszítettem. Annyiraaaa finoooom!!!!



Legutóbbi hozzászólások