Zöldborsós csirkebrassói sütőben sült rozmaringos krumplival

Zöldborsós csirkebrassói sütőben sült rozmaringos krumplival

Vasárnapi ebédpalettánkat szerettük volna frissíteni, így készült el ez az isteni fogás. 😛

Hozzávalók:

1 fej hagyma

2-3 gerezd fokhagyma

2 csirkemell (nálunk most nagy adag készült, holnap se kelljen főzni :D)

só, bors

kb. fél kg borsó

1,5 kg krumpli, hozzá olaj, só, bors, rozmaring

Elkészítés:

A hagymát apró kockára vágva pici olajon megdinszteljük. Fehéredésig pirítjuk rajta a csirkemellcsíkokat, majd rányomjuk a fokhagymát és sózzuk, borsozzuk. Felöntjük vízzel és puhára pároljuk a húst. Amikor már majdnem kész, hozzátesszük a zöldborsót is, és együtt puhára főzzük. A végén rá lehet egy picit pirítani, hogy a csirkecsíkok is megpiruljanak.

Közben a kockára vágott hámozott burgonyát egy olajozott tepsilapra fektetjük, sózzuk, borsozzuk és rozmaringgal szórjuk. 180 fokon 25 percig sütjük, majd 200 fokon további 10 percig pirítjuk. A krumplit néha érdemes megforgatni. Jó étvágyat! 🙂

Hozzászólás elküldése

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük