Kifli

Kifli

6 gr instant élesztő

6 gr finomítatlan nádcukor

220 gr langyos víz

275 gr Schar B kenyérliszt

2 csipet só

10 gr olaj

A hozzávalókat alaposan kidagasztjuk. Nem szükséges az élesztőt felfuttatni, a liszthez keverve teszi a dolgát. A dagasztási idő 7-8 perc!

Olajozott lapra borítjuk a masszát, majd kör alakúra nyújtjuk. Késsel 6 vagy 8 felé vágjuk, majd a háromszögeket a hosszabbik felétől indulva szorosan feltekerjük.

A kifliket sütőpapírral bélelt lapra sorakoztatjuk, majd 40 fokon kb. 35-40 percig kelesztjük, ezután lekenjük a tetejüket olajjal, esetleg durva szemű sóval, vagy magokkal szórjuk és 190 fokon 25 perc alatt készre sütjük.

Hozzászólás elküldése

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük