Egy sima 3-2-1 arányú linzertésztát gyúrtam be, a mennyiség tetszőlegesen változtatható, attól függően hány darab sütit szeretnénk.
Hozzávalók:
450 gramm liszt, ebből nálam: 400 gramm gluténmentes sütiliszt és 50 gramm darált mandula/mandulaliszt
300 gramm tejmentes margarin
150 gramm porcukor
Egy pici vaníliaaroma
Egy kis citrom reszelt héja
Elkészítés:
A hozzávalókból tésztát gyúrunk, majd betesszük a hűtőbe pihenni, hogy a margarin visszadermedjen és egy jól nyújtható tésztát kaphassunk.
A tésztát kinyújtjuk és kiszaggatjuk párosával a csillagokat. Sütőpapírral bélelt lapra helyezzük őket és 175 fokon 10-12 perc alatt aranybarnára sütjük.
Elkészítjük a pisztáciakrémet.
Hozzávalók:
100 gramm hámozott pisztácia
100 gramm barnacukor
Fél dl növényi tej
Fél dl olaj
25 gramm tejmentes margarin
100 gramm vegán fehércsoki
Elkészítés: A megtisztított pisztáciát az olajjal késes aprítóban simára őröljük.
Egy edényben a fél dl tejben megolvasztjuk a margarint, a cukrot és a csokit, majd hozzáadjuk a pisztáciás masszához és tovább turmixoljuk, amíg egy sima, egynemű, kenhető, krém állagot kapunk.
Ezzel a finomsággal megtöltjük a kis csillagokat, ráragasztjuk a párjukat, majd olvasztott vegán fehércsokival bevonjuk. Cukordíszekkel dekoráljuk.





Legutóbbi hozzászólások