Pisztáciakrémes-fehércsokis csillagok

Pisztáciakrémes-fehércsokis csillagok

Egy sima 3-2-1 arányú linzertésztát gyúrtam be, a mennyiség tetszőlegesen változtatható, attól függően hány darab sütit szeretnénk.

Hozzávalók:

450 gramm liszt, ebből nálam: 400 gramm gluténmentes sütiliszt és 50 gramm darált mandula/mandulaliszt

300 gramm tejmentes margarin

150 gramm porcukor

Egy pici vaníliaaroma

Egy kis citrom reszelt héja

Elkészítés:

A hozzávalókból tésztát gyúrunk, majd betesszük a hűtőbe pihenni, hogy a margarin visszadermedjen és egy jól nyújtható tésztát kaphassunk.

A tésztát kinyújtjuk és kiszaggatjuk párosával a csillagokat. Sütőpapírral bélelt lapra helyezzük őket és 175 fokon 10-12 perc alatt aranybarnára sütjük.

Elkészítjük a pisztáciakrémet.

Hozzávalók:

100 gramm hámozott pisztácia

100 gramm barnacukor

Fél dl növényi tej

Fél dl olaj

25 gramm tejmentes margarin

100 gramm vegán fehércsoki

Elkészítés: A megtisztított pisztáciát az olajjal késes aprítóban simára őröljük.

Egy edényben a fél dl tejben megolvasztjuk a margarint, a cukrot és a csokit, majd hozzáadjuk a pisztáciás masszához és tovább turmixoljuk, amíg egy sima, egynemű, kenhető, krém állagot kapunk.

Ezzel a finomsággal megtöltjük a kis csillagokat, ráragasztjuk a párjukat, majd olvasztott vegán fehércsokival bevonjuk. Cukordíszekkel dekoráljuk.

Hozzászólás elküldése

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük