Egy sima 3-2-1 arányú linzertésztát gyúrtam be, a mennyiség tetszőlegesen változtatható, attól függően hány darab sütit szeretnénk.
Hozzávalók:
450 gramm liszt, ebből nálam: 400 gramm gluténmentes sütiliszt és 50 gramm darált mandula/mandulaliszt
300 gramm tejmentes margarin
150 gramm porcukor
Egy pici vaníliaaroma
Egy kis citrom reszelt héja
Elkészítés:
A hozzávalókból tésztát gyúrunk, majd betesszük a hűtőbe pihenni, hogy a margarin visszadermedjen és egy jól nyújtható tésztát kaphassunk.
A tésztát kinyújtjuk és kiszaggatjuk párosával a kis köröket, és mindegyik körnek egy lyukas (nálunk formás) párt. Sütőpapírral bélelt lapra helyezzük őket és 175 fokon 10-12 perc alatt aranybarnára sütjük.
Barack vagy áfonyalekvárral töltjük, ráragasztjuk a párjukat és porcukorral, darált mandulával szórjuk meg.



Legutóbbi hozzászólások