Gyerekkorom kedvenc sütijét készítettük el glutén-tej és tojásmentesen.
Hozzávalók kb. 40-50 darabhoz (mérettől függ)
25 dkg méz
50 dkg gluténmentes sütiliszt
15 dkg növényi margarin
8 dkg porcukor (nekem még így is édes!)
1 kk szódabikarbóna
1 csipet só
10 gramm fahéj (vagy: opcionálisan mézeskalács fűszerkeverék. Nekem ezt a gyerekek nem szeretik, erős nekik, ezért csak fahéjat használtam, és így is hozza a tökéletes mézeskalács ízt)
A mártogatáshoz: Glutén-és tejmentes csoki, pici olaj
Elkészítés:
A mézet meglangyosítottam, elkevertem benne a margarint és a porcukrot. Külön kimértem a lisztet, szódabikarbónát, sót, fahéjat, majd összekevertem a mézes masszával. Egy puha, gyurma állagú tésztát kaptam. 20 percre hűtőbe tettem, hogy a margarin és a méz is visszadermedjen.
Ezután rizslisztezett felületen fél cm vastagra nyújtottam a tésztát. Kiszaggattam, nyomdáztam, majd sütőpapírral bélelt lapra sorakoztattam a formákat. Előmelegített 175-180 fokos sütőbe toltam, majd 10-12 perc alatt megsütöttem őket.
Fantasztikusan omlós, másnapra puha méziket kaptam! A legjobb mentes mézeseim eddig. <3
Formákat itt találtok: https://szeretetkonyham.hu/?product_cat=karacsony
Egyéb sütiformákat pedig itt: https://szeretetkonyham.hu/?product_cat=sutiszaggatok-es-pecsetek
Amikor kihűltek a sütik, csokit olvasztottunk és belemártottuk a sütik hátulját.















Legutóbbi hozzászólások