MESEKEKSZ

MESEKEKSZ

Gyerekkorom kedvenc sütijét készítettük el glutén-tej és tojásmentesen.

Hozzávalók kb. 40-50 darabhoz (mérettől függ)

25 dkg méz

50 dkg gluténmentes sütiliszt

15 dkg növényi margarin

8 dkg porcukor (nekem még így is édes!)

1 kk szódabikarbóna

1 csipet só

10 gramm fahéj (vagy: opcionálisan mézeskalács fűszerkeverék. Nekem ezt a gyerekek nem szeretik, erős nekik, ezért csak fahéjat használtam, és így is hozza a tökéletes mézeskalács ízt)

A mártogatáshoz: Glutén-és tejmentes csoki, pici olaj

Elkészítés:

A mézet meglangyosítottam, elkevertem benne a margarint és a porcukrot. Külön kimértem a lisztet, szódabikarbónát, sót, fahéjat, majd összekevertem a mézes masszával. Egy puha, gyurma állagú tésztát kaptam. 20 percre hűtőbe tettem, hogy a margarin és a méz is visszadermedjen.

Ezután rizslisztezett felületen fél cm vastagra nyújtottam a tésztát. Kiszaggattam, nyomdáztam, majd sütőpapírral bélelt lapra sorakoztattam a formákat. Előmelegített 175-180 fokos sütőbe toltam, majd 10-12 perc alatt megsütöttem őket.

Fantasztikusan omlós, másnapra puha méziket kaptam! A legjobb mentes mézeseim eddig. <3

Formákat itt találtok: https://szeretetkonyham.hu/?product_cat=karacsony

Egyéb sütiformákat pedig itt: https://szeretetkonyham.hu/?product_cat=sutiszaggatok-es-pecsetek

Amikor kihűltek a sütik, csokit olvasztottunk és belemártottuk a sütik hátulját.

Hozzászólás elküldése

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük