Hozzávalók:
170 gramm gluténmentes zabpehely (apróra darálva)
1 db tejmentes gyümölcsjoghurt (150 gramm)
4 db tojás
170 gramm barna cukor
2 tk. sütőpor
2 ek. kakaópor
egy tábla glutén-és tejmentes csoki (100 gramm)
Vaníliás cukor ízlés szerint
Elkészítés:
A zabpelyhet ledaráljuk. Külön edényben kimérjük és elkeverjük a száraz hozzávalókat, majd egy másik edényben habosra keverjük a tojásokat a cukorral és a joghurttal. A száraz alapanyagokat elegyítjük a joghurtos masszával, belevágjuk a csoki felét, majd muffinformába kanalazzuk a formák 3/4-éig. A maradék csokit is felaprítjuk és a muffinok tetejére szórjuk.
Előmelegített sütőben alsó-felső sütésen, 20-22 perc alatt készre sütjük a muffinokat.
Nekem a fent említett mennyiségből 12+6 db muffin sült ki!



Legutóbbi hozzászólások