Csupacsokis zabos-joghurtos muffin

Csupacsokis zabos-joghurtos muffin

Hozzávalók:

170 gramm gluténmentes zabpehely (apróra darálva)

1 db tejmentes gyümölcsjoghurt (150 gramm)

4 db tojás

170 gramm barna cukor

2 tk. sütőpor

2 ek. kakaópor

egy tábla glutén-és tejmentes csoki (100 gramm)

Vaníliás cukor ízlés szerint

Elkészítés:

A zabpelyhet ledaráljuk. Külön edényben kimérjük és elkeverjük a száraz hozzávalókat, majd egy másik edényben habosra keverjük a tojásokat a cukorral és a joghurttal. A száraz alapanyagokat elegyítjük a joghurtos masszával, belevágjuk a csoki felét, majd muffinformába kanalazzuk a formák 3/4-éig. A maradék csokit is felaprítjuk és a muffinok tetejére szórjuk.

Előmelegített sütőben alsó-felső sütésen, 20-22 perc alatt készre sütjük a muffinokat.

Nekem a fent említett mennyiségből 12+6 db muffin sült ki!

Hozzászólás elküldése

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük