Hozzávalók:
1 fej vöröshagyma
1-2 gerezd fokhagyma
250 gramm vöröslencse
2-3 kisebb sárgarépa
1 kisebb halványító zeller
Fűszerek ízlés szerint: só, bors, pirospaprika, esetleg fűszerkeverék, pici koriander
2 evőkanál olívaolaj
1,5 liter víz vagy alaplé
Elkészítés:
A zöldségeket kis kockákra vágjuk. A hagymát megpirítjuk az olajon, majd rátesszük a fokhagymát is pirítani. Tegyük hozzá az összes többi zöldséget a vöröslencse kivételével. Öntsük fel a vízzel, ízesítsük a fűszerekkel. Amikor majdnem puha minden, akkor adjuk hozzá a vöröslencsét. Főzzük puhára az egészet 10-15 perc alatt. Önmagában, vagy turmixolva is kínálhatjuk.


Legutóbbi hozzászólások