Kohári Éva receptje jött velem szembe a minap, ami arra ösztönzött, hogy leporoljam a régi joghurttortás receptem és újra elkészítsem.
Az alapötlet Évié, de én szinte mindenen változtattam az arányokban.
Hozzávalók:
Az alaphoz:
1 csomag glutén-tej és tojásmentes keksz ledarálva. (nálam: Gullon narancsos keksz, 180 gramm)
Hozzá 10 dkg olvasztott tejmentes margarin.
A krémhez:
250 gramm növényi tejszín
porcukor ízlés szerint. 150 gramm az alap, de a gyümölcs savanyúságától változhat! Nálam a málnás többet kívánt, az áfonyás kevesebbet.
Vaníliás cukor ízlés szerint, érdemes azt is megdarálni
500 gramm gyümölcs (én készítettem málnával, eperrel és áfonyával is)
2, de inkább 3 csomag express zselatin fix
2 doboz növényi gyümölcsjoghurt. (Nálam Alpro málna vagy áfonya, attól függően, hogy melyik gyümölccsel készül)
Elkésztés:
A kekszet ledaráltam késes aprítóval. Hozzácsorgattam az olvasztott margarint és összedolgoztam. Egy 18 cm-es kapcsos tortaformába aljába nyomkodtam és hűtőbe tettem.
Elkészítettem a krémet az alábbiak szerint: a habot felvertem robotgéppel. Hozzáadtam a joghurtot, cukrot.
A fagyasztott gyümölcsöt felolvasztottam egy edényben, majd pürésítettem és át is passzíroztam, hogy a magja ne legyen zavaró. (Az áfonyát nem passzíroztam át csak a málnát és az epret.)
Édesítettem ízlés szerint, majd hozzákevertem a zselatin fixeket.
Összekevertem, egy laza állagú krémet kaptam, amit a kekszes alapra halmoztam. Néhány órára hűtőbe tettem, ahol tökéletesen megszilárdult és remekül vágható állagúvá vált.
Óvatosan kiszedtem a kapcsos tortaformából és ízlés szerint díszítettem gyümölccsel, marcipánnal, liofilizált málnával.
FONTOS! Ez a mennyiség nekem 18 cm-es formában lett szép magas! Ha nagyobb formában dolgoztok nyugodtan emeljétek az adagot akár duplára, különben lapos lesz a torta.













Legutóbbi hozzászólások